De wereld draait vierkant. En niet sinds gisteren. In afwachting van een nieuwe beurskrach duwt de sociale crisis miljoenen mensen in armoede en onzekerheid. De Middellandse zee is een massagraf geworden en lamlendigheid is troef op allerlei vlakken. De ecologische crisis ontwikkelt zich in ijltempo en zal binnen enkele jaren nog moeilijk in te dijken zijn. De politieke democratie is nu ook in Europa amper meer dan een façade en rechts populisme deinst voor niets terug.

Critica.be organiseert op 9, 10 en 11 oktober 2015 een discussieweekend in de Ardennen, nabij Florenville. Bewogen burgers en leden van linkse en progressieve organisaties worden uitgenodigd om samen, in een geest van pluralisme en met ruimte voor tegensprekelijk debat, inzicht te verwerven en ervaringen uit te wisselen. Elk thema zal vanuit verschillende invalshoeken ingeleid worden. Deelnemers krijgen vooraf de presentaties en achtergrondartikels. Naast de lezingen wordt een fietstocht en een bezoek aan de Abdij van Orval gepland.

 

Sacha Dierckx zal participeren aan een panelgesprek op 9 oktober:

16u30-19u – De Euro, Europa en de strijd tegen het permanente soberheidsbeleid. Met Sacha Dierckx (denktank Polyargus, Centrum voor Europese Studies, UGent), Olivier Bonfond (CADTM, econoom Waals ABVV en deelnemer aan de audit van de parlementaire onderzoekscommissie over de Griekse staatsschuld) en Vincent Scheltiens-Ortigosa (UAntwerpen)

 

Meer informatie: http://critica.be/activiteiten/de-wereld-begrijpen-om-hem-te-veranderen-vormings-discussieweekend-9-10-11-oktober-2015/#more-75