De afgelopen weken is er veel commotie ontstaan rond het voorstel van minister van werk Peeters. Een werkweek met een gemiddelde van 38 uur per jaar met een maximum van 45 uur per week en 9 uur per dag zou de werknemer meer vrijheid geven. Deze flexibele regeling noemt men ‘werkbaar en wendbaar werk’. De vraag is echter voor wie het werk nu juist zo wendbaar zal worden. Verscheidene onderzoeken en proefprojecten in Zweden hebben al aangetoond dat juist een kortere werkweek beter zou zijn. Zowel voor de productiviteit als de combinatie van arbeid en zorg, het dichten van de loonkloof en het algemeen welzijn. Bij de Vrouwenraad geloven wij in een combinatiemodel: een algemeen gemiddelde van 35 uur betaalde arbeid en een (gender)gelijke verdeling van gezins- en zorgarbeid.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij u laten kennismaken met de standpunten van Olivier Pintelon, de studie van Poliargus en zijn persoonlijke visie op de combinatie van arbeid en gezin. Daarnaast zullen wij u ons samenlevingsmodel en onze visie op het ‘huishouden 2.0’ leren kennen. Ook zullen wij u enkele praktische tips geven over hoe u tot een betere verdeling kan komen, voor uzelf en uw partner. U bent welkom met al uw vragen en ervaringen op ‘eMancipatie: Meer zorgen, Minder werken, Meer combineren’!

Olivier Pintelon studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent en pensioenrecht aan de KU Leuven. Zijn expertisedomein is sociaal beleid ‘in de ruime zin’, ook in zijn Europese dimensie. http://poliargus.be/author/olivier-pintelon/

Praktische  informatie: https://www.facebook.com/events/920775091390223/