Op 4 november 2014 organiseren DeBuren samen met Poliargus een debat over het befaamde vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS.

De EU en de VS onderhandelen sinds 2013 over een nieuw vrijhandelsverdrag tussen beide economische grootmachten: het Transatlantisch Handels- en Investeringspartnerschap (TTIP). Het verdrag is controversieel: voorstanders verwachten economische groei en banen, tegenstanders het einde van Europese soevereiniteit, oneerlijke concurrentie en verslechtering van het milieu. 

Bij deBuren debatteren Europarlementariër Marietje Schaake (D66, lid Parlementaire Delegatie voor relaties met de VS) en politicoloog Prof. dr . Ferdi de Ville (UGent, Poliargus) over de betekenis van het Vrijhandelsverdrag voor Europa. Schaake is een bekend pleitbezorger van het verdrag, terwijl De Ville er zeer kritisch tegenover staat.  Het debat vindt plaats onder leiding van Piet Depuydt (De Tijd), vast moderator van de reeks ‘It’s the economy, stupid!’.

Hoe Ferdi de Ville over het Vrijhandelsverdrag denkt kunt u hier lezen, de visie van Marietje Schaake blijkt uit onderstaande video.

Reserveren aanbevolen op de site van DeBuren: http://www.deburen.eu/nl/programma/detail/het-vrijhandelsverdrag-eu-vs-vloek-of-zegen